Zutaten   Zubereitung
2 stk.
Med durum hvedemel
15 g gær
7 dl koldt vand
1 spsk salt
1 spsk olivenolie
250 g durum hvedemel
Ca 900 g Safir hvedemel

2 Brote
Mit Hartweizenmehl
15g Germ
7dl kaltes Wasser
1 EL Salz
1 EL Olivenöl
250g Hartweizenmehl
ca 900g Weizenmehl
 
Gæeren røres ud i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes igennem, til den er smidig. Stilles til hævning i en stor skål i køleskab (+5°C), dækket med et klæde 15-18 timer. Tages ud af køleskabet og hæves yderligere 2 timer. Dejen slås ned og formes til 2 aflange brød. Efterhæves 1-2 timer. Ridses på langs og pensles med vand. 
Bagetid: 5 min. ved 250° og ca. 35 min. ved 200° på nederste ovnribbe.

 
 

Den Germ im Wasser auflösen. Die übrigen Zutaten hinzufügen. Den Teig kneten bis er geschmeidig ist. Zum Aufgehen in eine große Schale in den Kühlschrank stellen, mit einem Tuch bedecken und für 15 - 18 Stunden ruhen lassen. Aus dem Kühlschrank nehmen und noch 2 Stunden stehen lassen. Den Teig in 2 Hälften teilen und in 2 Brote formen. 2 Stunden aufgehen lassen.
Längs ritzen und mit Wasser bestreichen.
Backzeit: 5 min bei  250° und ca 35 min bei 200° auf der unterstes Ofenniveau.