Zutaten | Zubereitung | |
2 cups all-purpose flour (250g Mehl)
2 cups sugar (400g Zucker)
1 tsp baking powder (1 TL Backpulver)
1 tsp baking soda (1 TL Natriumbicarbonat)
1 tsp salt (1 TL Salz)
1 tsp ground cinnamon (1 TL Timt)
3 cups finely shredded carrot (375g fein geriebene Karotten)
1 cup cooking oil (224g Öl)
4 eggs (4 Eier)
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Grease & lightly flour a 13x9x2 inch baking pan (or 2 9x1-1/2 inch round baking pans). In a mixer bowl combine the first 6 ingredients. Add next 3 ingredients, beating with electric mixer till combined. Beat on medium speed for 2 min. Turn into pan(s). Bake in a 165°C oven for 50 to 60 minutes in the 13x9x2 pan or till done. For 2 “ layers, bake aprox. 40 minutes. Cool on wire rack. Cool well. Frost with Cream Cheese Frosting. IF desired, sprinkle chopped walnuts around top edge of cake. Cover.
Eine 23x22x5cm große Backform fetten und leicht stäuben. Die ersten 6 Zutaten in einer Rührschüssel vermischen. Die nächsten 3 Zuaten hinzugeben und mit dem Handmixer auf mittlerer Stufe so lange rühren bis sich alles gut vermischt hat. In die Backform geben. Bei 165°C im Ofen 50-60 min backen. Gut auskühlen lassen. Mit Cream Cheese Frosting glasieren. Je nach Belieben mit Walnüssen bestreuen.
Cream Cheese Frosting:
In a mixer bowl beat together one 2-oz. Package cream cheese, 1/4 cup butter or margarine and 1 tsp vanilla till light and fluffy. Gradually add 2 cups sifted powdered sugar, beating till smooth.
Makes enough to frost the tops of two 8- or 9- inch layers.
In einer Rührschüssel 50g Frischkäse, mit 60g Butter oder Margarine und 1 TL Vanille zusammenrühren bis die Masse leicht und fluffig ist. Langsam 250g Staubzucker einrühren, so lange rühren bis die Masse fein ist.
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