Zutaten   Zubereitung
Bunde (Böden):
4 æg (Eier)
175g sukker (Zucker)
100g smør (Butter)
150g mel (Mehl)
1 tsk vanillesukker (Teelöffel Vanillezucker)
1 tsk amaretto(lombardo)
1 tsk bagepulver (Backpulver
 
Creme:
250g mascarpone
4 pasteuriserede æggeblommer (Eidotter)
3 pasteuriserede æggehvide (Eiweiß)
3 spsk sukker med top (gehäufte Esslöffel Zucker)
1 1/2 dl espresso 
1/2 dl amaretto(lombardo)
100g god, mørk chokolade (gute dunkle Schokolade)
 
Lav først bundene: Smør springformen. Beklæd den med bagepapir og smør også det. Sæt ovnen på 175°. Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og tykt med en elpisker. Det tager op til 10 minutter. Smelt smørret. Vend smørret i æggeblandingen. Blænd mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Hæld dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gylden og føles gennembagt i midten. Tag kagen ud af formen og lad den køle af. Når kagen er kold, flækkes den til tre bunde. Måske er kagen faldet lidt sammen I midten, så du ikke kan lave tre helt prefekte bunde. Det gør ikke noget. Lav to perfekte bunde til kagens top og bund, og lad den midterste væreet patchworktæppe. Det kan hverken ses eller smages.
 
Nu laves cremen: Rør mascarponen med sukker og æggeblommer. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtig I mascarponecremen. Lav kaffen og bland den med amarettoen. Læg den ene af bundene på et stort rundt fad. Dryp den omhyggeligt med en tredjedel af kaffeblandingen og smør de med lidt mindre end en tredjedel af cremen. Læg den næste bund over cremen og gentag. Læg den sidste bund på, dryp med kaffe og fordel resten af cremen over kagens top. Cremen vil på dette tidspunkt stadig være ret flydende og vil glide ned af kagesn sider af sig selv. Skulle den være stivnet, fordeles den over kagens top med en kniv.
Hak chokoladen fint med en tunkg kniv, eller riv den til spåner med en kartoffelskræller. Pak omhyggeligt kagen in I sølvpapir og stil den I køleskabet I mindst syv timer.
Når kagen har hvilet, går bundene næsten I forbindelse med cremen, og kagen kan skæres ud I finde lagkagestykker. Hvis man har travlt, kan man evt. stille kagen I fryseren en halv time inden serveringen. Server kagen iskold sammen med en kop espresso.
 
Die Böden zuerst machen: 
Die Springform fetten. Mit Backpapier bedecken und ebenfalls fetten. Den Ofen auf 175°C aufdrehen. Die Eier, den Zucker und den Vanillezucker mit dem Handrührgerät weiß und dick schlagen. Das kann bis zu 10min dauern. Die Butter schmelzen. Die Butter in die Eimasse rühren. Das Mehl und das Backpulver mischen und in den Teig sieben. Den Teig in die Springform geben und auf mittlerer Schiene ca 30min backen, oder bis er goldbraun und durch ist. Den Kuchen aus der Form nehmen und abkühlen lassen. Wenn er kalt ist, in drei Teile schneiden. Vielleicht ist der Kuchen etwas zusammengefallen und du kannst nicht drei perfekte Teile bekommen. Das macht nichts. Mach 2 perfekte Teile für den Boden und Top und lass den mittleren Teil eine Patchworkdecke sein. Das kann man weder sehen noch schmecken.
 
Jetzt die Creme:
Die Mascarpone mit dem Zucker und den Eidottern verrühren. Das Eiweiß steif schlagen und vorsichtig in die Mascarpone Creme rühren. Den Kaffe machen und mit Amaretto vermischen. Einen der Böden in eine runde Form legen. Großzügig mit einem Drittel der Kaffemischung besprühen und mit ein bisschen weniger als einem Drittel der Creme bestreichen. Den nächsten Boden drauflegen und wiederholen. Den letzten Boden drauflegen. Diesen mit Kaffe besprühen und die restliche Creme verteilen. Die Creme wird zu diesem Zeitpunkt noch sehr flüssig sein und auf der Seite des Kuchens hinunterfließen. Sollte die Creme fester sein, mit einem Messer verteilen.
Die Schokolade mit einem schweren Messer fein hacken, oder mit einem Kartoffelschäler reiben. Den Kuchen in Alufolie packen und mindestens 7 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Nachdem der Kuchen geruht hat, verbinden sich die Böden fast mit der Creme und der Kuchen lässt sich schön in Stücke schneiden. Wenn man es eilig hat kann man den Kuchen eventuell eine halbe Stunde in den Gefrierschrank stellen vor dem Servieren. Den Küche eiskalt mit einer Tasse Espresso servieren.