Pizza & Pasta
Zutaten | Zubereitung | |
einige reife Birnen Gorgonzola 1-2 EL heißes Nudelwasser |
Birnen schneiden, den Gorgonzola mit mit 1-2 EL des heißen Nudelwassers in eine Tasse geben. Alles zusammenmischen. Keine Butter verwenden, der Gorgonzola ist fett genug. |
Zutaten | Zubereitung | |
4 zerquetschte Knoblauchzehen Räucherlachs Schlagobers Parmesan Salz Pfeffer Thymian Oregano Muskat |
Spaghetti, Penne, Bandnudelnn.. kochen Den Knoblauch in Olivenöl kurz anschwitzen. Obers und Parmesan hinzugeben die Nudeln untermischen. Es soll eine Saftige Konsistenz entstehen. Würzen und zum Schluss die in ca 1 cm Streifen geschnittenen Räucherlachsstücke hinzuben und das ganze ca 2 min ziehenlassen. |


Zutaten | Zubereitung | |
Rindsfaschiertes Tomatendosen Tomatenmark Zwiebel Knoblauch Salz Pfeffer Majoran Bohnenkraut Thymian Oregano Lorbeerblätter |
Zwiebel in einem großen Topf anrösten. Den Knoblauch kurz dazugeben, aber nur kurz mitanrösten. Dann das Fleisch dazugeben. Anrösten bis es braun wird. Die Gewürze und das Tomatenmark dazugeben und anschließend die Tomaten Dosen. Dann lange kochen, es wird umso besser je länger es gekocht wird. Tipp: auf ein halbes kg Fleisch 3-4 kleine Dosen Tomaten. |
Zutaten | Zubereitung | |
2 lbs. cremini mushrooms, trimmed and quartered (900g Cremechampignons) 1 carrot, peeled and chopped 1 yellow onion, peeled and chopped 1 (28 oz.) can whole peeled tomatoes (800g) 3 tbsp. unsalted butter ½ oz. dried porcini mushrooms, rinsed and minced (14g) 3 cloves garlic, minced or pressed 1 tsp. sugar 2 tbsp. tomato paste 1 cup dry red wine (240ml) ½ cup vegetable broth (120ml) 1 tbsp. soy sauce ½ tsp. kosher salt ¼ tsp. pepper 3 tbsp. heavy cream 1 lb. fettuccine or linguine* Freshly grated Parmesan, for serving |
In a food processor, pulse the cremini mushrooms until the pieces are no larger than ½-inch. (Do this in batches if necessary so that they are evenly chopped.) Transfer to a large bowl. Place the carrot and onion in the now empty food processor and pulse until finely chopped, 5-7 pulses. Transfer to the bowl with the mushrooms. Add the tomatoes and their juices to the food processor and pulse until chopped fine, 6-8 pulses. Set aside separate from the rest of the vegetables. Melt the butter in a large Dutch oven over medium heat. Add the chopped vegetables along with the porcini mushrooms. Cover and cook, stirring occasionally, until they release their liquid, about 5 minutes. Uncover, increase the heat to medium-high and cook until the liquid has evaporated and vegetables begin to brown, 12-15 minutes. Add the garlic and sugar to the pot and cook until fragrant, about 30 seconds. Stir in the tomato paste and cook for 1 minute. Gradually stir in the wine, bring to a simmer and let cook until nearly evaporated, about 5 minutes. Stir in the processed tomatoes, vegetable broth, soy sauce, salt, and pepper and bring the mixture to simmer. Reduce the heat to medium-low and cook until the sauce has thickened but is still moist, about 8-10 minutes. Remove from the heat and stir in the cream. Meanwhile, bring a large pot of water to boil and cook the pasta according to the package directions just until al dente. Drain, reserving ½ cup of the pasta water. Return the pasta to the pot. Toss with the sauce until well combined. Season to taste with additional salt and pepper and adjust consistency, if needed, with the reserved pasta water. Serve warm with freshly grated Parmesan. Quelle: http://www.annies-eats.com/2015/10/20/meatless-mushroom-bolognese-sauce/ |
Zutaten | Zubereitung | |
1 Aubergine Olivenöl 2 Knoblauchzehen 1 große Zwiebel 1 Dose Tomaten 1 EL Balsamico-Essig Salz Pfeffer Bohnenkraut Majoran Parmesan nach Belieben |
Die Aubergine waschen, beide Enden abschneiden und in etwa 1 cm große Würfel schneiden. Das Olivenöl in einem großen Topf erhitzen, die Auberginenwürfel darin goldgelb anbraten. Knoblauch und Zwiebel schälen, fein hacken und zur Aubergine geben, alles gut andünsten. Die Tomaten und den Essig zugeben und 15 Minuten köcheln lassen, salzen und pfeffern. Tip: Man kann vor dem Servieren Mozarella Stückchen und frischen Basiliukm unter die Sauce mischen. Quelle: Abgeändert von Jamie Oliver |

